Česky English

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5
Ukliďme Třebusice
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
Velikonoční dětská dílna
16 17
18 19 20 21 22
Odkalení vodovodu - aktualizace
23 24
25 26 27 28 29 30
Slet Čarodějnic
Slet čarodějnic - fotogalerie
1
Drobečková navigace

Úvod > Naše obec > Třebusický občasník > 2006 > 2006_prvni

Třebusický občasník

 

Číslo 1/2006

 

Jsme na internetu !

 

Prozatím provizorně, ale na adrese www.obectrebusice.wz.cz , kde postupně naleznete veškeré základní informace a aktuality. Zároveň bude možno i prostřednictvím těchto stránek vznášet dotazy a připomínky na obecní zastupitelstvo.

První schránka je funkční

 

Avizované schránky na dotazy a připomínky nabývají konkrétní podoby. Od 13.11. je funkční první z nich, a to u vchodu do budovy OÚ na centrálním náměstí.

Touto cestou bychom chtěli zapojit do dění obce co nejvíce obyvatel.

Navštíví nás Mikuláš !!!

Podle zprávy z jeho kanceláře nás dne

2. prosince 2006 v 15.00 hodin

navštíví osobně Svatý Mikuláš s doprovodem. Setkání je naplánováno na prostranství před OÚ, kam tímto zveme všechny občany a nejvíce ty nejmenší, základní školou povinné a předškoláky, kde připravujeme nejen program, ale i občerstvení ( něco zdarma, něco za poplatek – to pro dospělé ).

Naše malé občany máme informovat o možnosti poslat prostřednictvím Mikuláše přání samotnému Ježíškovi, na dopise ale nesmí chybět jméno a příjmení odesilatele.

Než Mikuláš dorazí tak si možná zasoutěžíme a až dorazí, zřejmě přiveze i nějaké dárky, ale jak nám bylo sděleno, předávat je bude jako obvykle za básničku nebo písničku. Tak si nějakou zopakujte ( ti odrostlejší chápou, že toto se týká těch menších ).

Poslední informace hovoří o tom, že by Svatý Mikuláš dokonce mohl rozsvítit pro Třebusice vánoční strom!!!

Omluva Holouským

Stala se nepříjemné věc a to ta, že nulté číslo občasníku se nedostalo do Holous. Tímto se omlouváme a zároveň zdůrazňujeme, že veškeré informace a akce jsou samozřejmě i pro ně !

Aktuality

Do 15.12. by obyvatelé měli na OÚ nahlásit požadavek na známku na popelnice pro rok 2007. V případě, že tak neučiní, budeme to brát jako požadavek totožný s rokem 2006. Podle informací od firmy EKOLOGIE.CZ dochází pro rok 2007 ke zvýšení ceny, zelená známka stojí 1 290,- Kč, žlutá 900,- Kč. Prodej bude realizován v lednu, známka platí od února.

Od 17.11.2006 je k dispozici druhý kontejner na plasty, tím by dle našeho názoru neměl být problém s kapacitou, obzvlášť když každý z nás si na plastovou lahev pěkně dupne před vhozením do kontejneru ! Bohužel, v posledních dnech několik „vtipálků“ počalo samovolně kontejnery rozmisťovat v nočních hodinách po obci. Smutné je, že opakovaný vtip se stává inteligenčním nedostatkem autora ( jak praví klasik ). Proto budou kontejnery na plasty a papír umístěny na dvoře ve škole jako na železo s tím, že včas vám sdělíme dobu, kdy bude možno uvedené odpady do kontejnerů dávat. Nemusíte nám spílat, stačí poděkovat těm několika jedincům…

Jelikož hodnota kontejneru převyšuje částku 5 000,- Kč, záznam z kamery umístěné na návsi bude předán Policii ČR.

Rozhlasové relace

Přestože jsme zvolili pro lepší informovanost občanů tento občasník, pro nejaktuálnější informace budeme využívat i stávající rozhlas. Toto „ muzejní“ zařízení však může obsluhovat pouze zkušený „discjockey“, proto jedním z prvních počinů zastupitelstva bude realizace nového zařízení, které pokryje i Holousy. Vše je otázka peněz, ale nemělo by to trvat moc dlouho.

Zároveň se obracíme na občany se žádostí o vytipování vhodné hlasatelky – jsme toho názoru, že ženský hlas se lépe poslouchá. Pokud má některá z vás zájem či návrh – očekáváme Vás na OÚ v úředních hodinách.

Vydáno dne 20.11. 2006 ve Třebusicích

zpracovala redakce + zastupitelstvo